inspiratie

 Er wordt aangeklopt. De bel doet het nog steeds niet en misschien komt deze er wel nooit. Iedereen weet ondertussen dat ze moeten aankloppen. Een doos met allerlei kleuren lont wol wordt afgegeven. Er zit een briefje bij en twee staaltjes zijde wol. Dat zijn de kleine persoonlijke dingen die zo'n fijn pakketje af maken.

Deze ochtend bevond ik mij tussen de bloemen. Het is winter. Ik weet het, maar in het tuincentrum doe ik deze dagen een deel van mijn inspiratie op. Van blauwe druifjes tot orchideeën staan er in de prachtigste kleuren. Ik bedenk mij bij een paarse bloem met gele kern hoe het feetje een paarse jurk aanheeft en een geel topje. In mijn hoofd krijgt het verder vorm. Eenmaal thuis met de doos en een bol prachtig zwarte wol moet ik terugdenken aan de orchidee. Er zit ook een bol prachtig bruinrood bij en voor de huid wit crème. Het paarse feetje blijft even op mijn lijstje staan en langzaam vormt de wol zich tot een Aziatisch meisje. Deze dames zijn vaak zo mooi blank en dan in contrast met het zwarte haar. Daar is ze. Wat is de natuur toch een fantastische bron van inspiratie!