Titicaca

Meer-waarde

Al de producten zijn stuk voor stuk met de hand gemaakt en dus uniek. De producenten zijn altijd goed betaald voor hun werk. Vaak worden zij zelfs drie keer meer dan de lokale marktwaarde betaald. In ruil daarvoor leveren de producenten producten waar zij met plezier en aandacht aan hebben gewerkt en die mooi en goed afgewerkt zijn. 100% Titicaca-Meer-Waarde!

Titicaca

De naam komt van het Titicaca-meer, dat op de grens ligt van Bolivia en Peru en zo de herkomst van de producten uit deze beide landen symboliseert. Het is het hoogst bevaarbare meer ter wereld en ligt op bijna 4000 m hoogte. Het intens blauwe water steekt prachtig af tegen de witte bergtoppen. Aan de vruchtbare oevers wonen veel van de producenten.


Titicaca Stories - Boerderij Artikelcode: STOFA

 

Laat je fantasie de vrije loop en er ontstaat een uniek verhaal. Daar nodigt deze Boerderij-story toe uit. Het doosje met een verrassende boerderijtekening binnenin is voorzien van een korte inspirerende tekst. Inhoud: 5 kleine boerderijdiertjes van aardewerk, de hoofdrolspelers van jouw verhaal. Welke boerderij-avonturen ga jij de kinderen vertellen?

Maat poppetje: 1 cm ieder. Afmeting doosje: 7x11x2 cm.

 

 

Korte beschrijving

€ 12,95

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Stories - Sprookjes, Roodkapje Artikelcode: STOFTRK

 Laat je fantasie de vrije loop en er ontstaat een originele versie van dit bekende sprookje. Daar nodigt deze Roodkapje-story toe uit. Het doosje dat tot de verbeelding spreekt, is voorzien van een korte inspirerende tekst. Inhoud: 4 kleine poppetjes van aardewerk: Roodkapje zelf, oma, de Boze Wolf en de jager. Welke spannende avonturen beleeft Roodkapje bij jou vandaag?

Maat poppetje: 1 cm. Afmeting doosje: 7x11x2 cm.

 

Korte beschrijving

€ 12,95

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Titicaca Stories - Safari Artikelcode: STOSA

 Laat je fantasie de vrije loop en er ontstaat een verhaal. Daar nodigt deze Safari-story toe uit. Het doosje met verrassend savanne-landschap binnenin is voorzien van een korte inspirerende tekst. Inhoud: 5 kleine aardenwerken diertjes van de Afrikaanse savanne, de hoofdrolspelers van jouw verhaal. Welke safari-avonturen ga jij de kinderen vertellen?

Maat poppetje: 1 cm ieder. Afmeting doosje: 7x11x2 cm. 

Korte beschrijving

€ 12,95

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Ooievaar-met-baby als vingerpop in doosje

 

Laat je fantasie de vrije loop en er ontstaat een eigen uniek verhaal. Daar nodigt deze Geboorte-story toe uit. Het doosje met verrassend landschap vol symboliek rondom de geboorte binnenin is voorzien van een korte inspirerende tekst. Inhoud: een handgebreide ooievaar met baby, de hoofdrolspeler van jouw verhaal. Welke avonturen beleven de ooievaar en de baby vandaag?

Maat vingerpop: 10 cm. Afmeting doosje: 7x11x2 cm.

 

 

Korte beschrijving

€ 7,95

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Waterfluitje vogel, kleurassorti Artikelcode: FVOGEL

 Waterfluitje in de vorm van een vogel met een prachtig geluid. Aardewerk, stuk voor stuk in intense vrolijke kleuren. Kleurassorti. Afmeting: 8 cm hoog.

 

 

Korte beschrijving

€ 5,95

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Geluksflesje, klein Artikelcode: GK

 

Afmeting klein: 50 mm. hoog en 20 mm. doorsnede.

Deze traditionele talisman met erg kleurrijke inhoud wordt door de indianen gebruikt om geluk en voorspoed te brengen. Het geluksflesje bevat wortels van planten, zaden en andere natuurlijke materialen en amuletten. Traditioneel gezien heeft elk voorwerp en elke kleur een eigen betekenis en functie. Bij ieder geluksflesje wordt een kaartje geleverd waarop wordt uitgelegd wat de verschillende symbolen en kleuren betekenen.

Hier in Europa is het een origineel en symbolisch cadeau waarmee je je vrienden, familie of jezelf het beste kan wensen!

Oorspronkelijk worden deze flesjes gemaakt door Indiaanse kruidenvrouwen uit Bolivia. Omdat zij de produktie voor Titicaca niet aan konden, worden deze flesjes momenteel gemaakt door een groep jongeren in Peru, onder leiding van Rosa. Zij hadden door drankmisbruik en werkeloosheid weinig uitzicht meer en hebben nu zelf gekozen om wél wat van hun leven te maken. Zo hebben de flesjes al geluk gebracht vóórdat ze bij u op tafel staan.

 

Korte beschrijving

€ 5,95

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1