CURSUSSEN & OPLEIDING


Met de cursussen van Kleurrijk Geluk ga je aan de slag met het (her)ontdekken van jezelf, van je kwaliteiten en talenten, van je eigen kracht, op een laagdrempelige, diepgaande, kleurrijke en creatieve manier!

 

Wil jij echt je authentieke zelf zijn? Weer genieten van en geraakt worden door het leven? Je verbinden met jezelf en met anderen? Zodat je (weer) vol plezier in het leven staat en je een prachtig voorbeeld kunt zijn voor anderen? Wij helpen je graag!

 

Het begint allemaal bij jou! Leer JEZELF (opnieuw) kennen en jouw wereld gaat voor je open. Wij helpen jou om kleur te bekennen, JEZELF én je CREATIVITEIT weer te vinden. Letterlijk JEZELF én je leven weer kleur te geven.


ONLINECURSUS: MAGISCHE MANDALA'S- BASISCURSUS (9 LESSEN)

Mandala tekenen laat zien wie je bent! “De mandala is een voorstelling van het onbewuste zelf” (Carl Gustav Jung)

 

Het kleuren van mandala’s zie je overal. De schappen in de winkels liggen vol met diverse kleurboeken voor volwassenen. Het werkt ontspannend, meditatief en zelfs helend. Door mandala’s in te kleuren en nog sterker door ze zélf te tekenen, krijg je als tekenaar inzicht in jezelf. De mandala is een spiegel van jezelf. Je kunt ontdekken waar eventuele blokkades liggen, wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn en welke doelen je wilt bereiken. De plaatsen in de mandala waar je dingen tekent én ook de kleuren die je gebruikt hebben jou heel wat te vertellen!

 

Mandala tekenen helpt:

 • Heerlijk te ontspannen
 • Jezelf te (her)ontdekken
 • (Weer) in contact te komen met je creativiteit
 • Eventuele innerlijke chaos te ordenen
 • Transformeren
 • Het rustpunt in jezelf te vinden.

 

Voor wie?

Mandalatekenen is voor iedereen. Je hoeft geen tekentalent te zijn, iedereen kan een mandala tekenen. Het gaat niet om het eindresultaat, maar om de reis er naartoe. Als je wilt werken aan je persoonlijke groei, is het een waardevolle en inspirerende ervaring. Ook als je een heerlijke ontspannende bezigheid zoekt of als je in een moeilijke periode zit. Dan is deze cursus echt iets voor jou.

 

Onlinecursus 

De cursus bestaat uit 9 lessen en kun je online volgen. Zodra je je hebt aangemeld voor de onlinecursus en de betaling binnen is, ontvang je in één keer alle lessen in je mailbox. Zo kun je de cursus geheel op eigen tempo volgen, in je eigen tijd, waar en wanneer jij wilt!

 

Elke les heeft een eigen thema. Voorbeelden van thema’s zijn: de golfbeweging, de lemniscaat en de rozet. Ook komen de basistechnieken van het kleuren aan bod, zoals diepte aanbrengen en kleuren mengen. Per les komen er verschillende (teken)oefeningen aan bod en ga je aan de slag met het tekenen van uiteenlopende mandala’s.

Korte beschrijving

€ 49,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

ONLINECURSUS: TEKEN JEZELF IN BALANS MET CHAKRA MANDALA'S (9 LESSEN)

Op reis naar je innerlijke zelf!

Werken met mandala’s is leuk, creatief, ontspannend en een meditatieve reis. Werken met chakra mandala’s gaat nog een stapje verder. Je gaat echt op reis naar je innerlijke zelf!

 

Is dit je eerste kennismaking met het tekenen van mandala’s, dan is het handig om eerst de Magische Mandala Tekencursus (Basis) te volgen. Heb je al meer ervaring met mandala’s, lees dan verder.

 

“Ga mee op reis naar je innerlijke wereld, op zoek naar die bron en ontdek zo de verrijkende en rustgevende werking van kleuren van je eigen chakra’s. Ontdek daarbij ook de mogelijkheden om veranderingen in je eigen leven aan te brengen.” (Hannie de Jong)

 

Wat zijn chakra’s eigenlijk? 

Het woord chakra komt, net als het woord mandala uit het Sanskriet en wordt vertaald met ‘wiel’ of ‘schijf’. Het woord Mandala betekent ‘cirkel’, dus een chakra kun je beschouwen als een ronddraaiende mandala. De chakra’s zien er ook uit als mandala. Het zijn energiecentra in ons lichaam. Ze zorgen ervoor dat ze opgenomen energie doorgeven aan bijvoorbeeld onze organen. Via de chakra’s brengen we balans in ons systeem. Fysiek, mentaal en energetisch. Wanneer een chakra uit balans is, kun je dat merken aan fysieke en emotionele klachten.

 

Het tekenen en kleuren van de chakra’s

Elk chakra heeft vanuit de oud Indiase cultuur een hoofdkleur en een vaste tegenkleur. Omdat alle chakra’s met elkaar in verbinding staan, heeft elk chakra ook iets van de eigenschappen en kwaliteiten van de ander chakra’s in zich en dus ook de kleuren. Het is dan ook erg belangrijk dat je gevoelsmatig de kleuren kiest voor het chakra waar je op dat moment mee bezig bent. Elk chakra heeft een basisvorm, verder ben je vrij om er zelf invulling aan te geven.

 

Voor wie?

Mandala’s tekenen is voor iedereen. Voor het tekenen van chakramandala’s is enige ervaring met het tekenen van mandala’s wel handig. Mocht je nog geen ervaring hebben dan kun je eerst de Magische Mandala Tekencursus (Basis) volgen. Met het tekenen van mandala’s gaat het niet om het eindresultaat, maar om de reis er naartoe. Als je wilt werken aan je persoonlijke groei en ontwikkeling, dan is deze cursus zeker de moeite waard en een waardevolle en inspirerende ervaring voor jou. Ook als je een heerlijke ontspannende bezigheid zoekt of als je in een moeilijke periode zit, kan deze cursus jou helpen.

 

De cursus

Deze cursus bestaat uit 9 lessen en is online te volgen. Zodra je je hebt aangemeld en de betaling binnen is, ontvang je in één keer alle lessen in je mailbox . Zo kun je de cursus geheel op eigen tempo volgen, in je eigen tijd, waar en wanneer jij wilt!. In elke les komt een chakra aan bod, waarin het levensgebied, het grondrecht en de ontwikkelingsfase worden besproken. Ook worden er diverse oefeningen gegeven en uiteindelijk de opzet voor het tekenen van de desbetreffende chakra. Als BONUS krijg je naast de 7 chakralessen, nog 2 BONUSlessen: één over de levensbloem en één met de wensenmandala.

Korte beschrijving

€ 49,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

OPLEIDING KLEUR & PSYCHOLOGIE

 

Leer jezelf (en anderen) kennen a.d.h.v. kleur!

Met kleur kun je communiceren en kleur communiceert met jou! Wil jij leren hoe dit in zijn werk gaat en hoe jij kleur kunt gebruiken in communicatie met jezelf en met anderen, in coaching en bij persoonlijke ontwikkeling? Lees dan snel verder.

 

Wil jij:

 • Verdieping en persoonlijke groei?
 • Jezelf (opnieuw) leren kennen?
 • Ontdekken wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn?
 • Ontdekken waar jij blij en gelukkig van wordt?
 • Je creativiteit (weer) de ruimte geven om je blij en vrij te voelen?
 • ‘Rotzooi’ uit het verleden opruimen die jou iedere keer weer in de weg zit?
 • De mensen om je heen beter en sneller begrijpen zonder dat er woorden aan te pas moeten komen?
 • Invloed kunnen hebben op je emoties en hier beter mee om kunnen gaan?
 • Een extra tool om met je cliënten in gesprek te gaan

 

Hoe zou het voor je zijn als je:

 • Inzicht hebt in je talenten en potentieel?
 • Weet waar jij blij en gelukkig van wordt?
 • Jezelf heerlijk kunt uiten aan de hand van je creativiteit?
 • Inzicht hebt in je blokkades, waar ze vandaan komen en hoe je deze aan kunt pakken?
 • Jezelf en de mensen om je heen beter leert kennen en begrijpen (collega’s, partner, kinderen, etc.)?
 • Grip hebt op je eigen emoties en op die van anderen en dat je meer contact maakt met je intuïtie en je gevoel?
 • Jouw klanten nog beter kunt begrijpen en verder kunt helpen?

  

Wat houdt de opleiding in?

Tijdens de opleiding komen diverse methoden en technieken aan bod. Van de Colour Comfort Methode, Mandala Tekenen, Chakra’s en nog veel meer. Het is een ervaringsgerichte opleiding. Je gaat vooral zelf aan de slag door heel veel zelf te ervaren. Denk hierbij aan visualisaties, creatieve oefeningen, lichaamsoefeningen en nog veel meer.

 

 • De Colour Comfort Methode legt uit en interpreteert hoe kleur ons beïnvloedt in ons dagelijks leven op verschillende manieren. Je kleurkeuze heeft invloed op emoties en gevoel en ze kan veel over je onthullen. Ze geeft informatie over hoe anderen zich gedragen of reageren. Ik leer je de taal van 17 kleuren spreken en interpreteren zodat jij er persoonlijk van groeit én jij het in kunt zetten in je werk en privé. Na het afronden van deze opleiding ontvang je voor Module 1 van de Colour Coaching Methode een certificaat.

 

Details

 •  4 lesdagen van 10.00 tot 16.30 uur. Voorafgaand aan de opleiding krijg je een persoonlijk coaching consult. Dit consult kun je gebruiken als een soort nulmeting voordat je aan de training begint. Hiervoor maken we samen een afspraak.
 • N.B. Data volgen. 
 • Locatie: nader te bepalen. 
 • Kosten: € 797,00, dit is inclusief Kleurenthee en/of koffie en een lekkere versnapering, lunch, lesmateriaal, coaching, een persoonlijk en kleurrijk werkboek, een persoonlijk coaching consult voorafgaand aan de opleiding en een certificaat bij afronden van de opleiding.  
Korte beschrijving

€ 799,00

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1