Ben jij zeldzaam?

 

De vakantie is weer voorbij. Ook voor jou? Ik heb met het gezin een heerlijke tijd gehad in Canada. Wat een prachtig land, echt een aanrader. Mijn oudste zoontje, Milan, is helemaal gek van dieren, dus hij kwam wel aan zijn trekken daar in Canada: letterlijk beren op de weg (zie foto), orka’s, zeehonden en heel veel eekhoors. Nu was hij deze vakantie vooral bezig met de vraag of de dieren ook zeldzaam waren. Dus bij elk dier dat voorbij kwam of werd besproken, vroeg hij: “Mama, zijn die zeldzaam?”. Na een zeldzaam stilte-moment in de auto vroeg Roan, de jongste, opeens uit het niets: “Mama, is Milan zeldzaam?”

 

Zeldzaam, wat is dat eigenlijk en ben jij zeldzaam?

Een geweldige vraag van Roan, waar wij ook erg om moesten lachen op dat moment. “Natuurlijk is Milan zeldzaam en jij ook en papa en mama ook. Van ons allemaal is er maar één”. En dat geldt ook voor jou!

 

Als je googeld op ‘zeldzaam’, dan krijg je worden als:

 

1) Apart 2) Bijzonder 3) Buitengemeen 4) Buitengewoon 5) Curieus 6) Gering 7) Niet talrijk 8) Niet vaak 9) Ongehoord 10) Ongemeen 11) Ongewoon 12) Raar 13) Schaars 14) Sporadisch 15) Uitzonderlijk 16) Uniek 17) Vreemd 18) Weinig 19) Weinig voorkomend 20) Wonderlijk 21) Wonderschoon 22) Zelden 23) Zonderling

 

Ook jij bent zeldzaam, er loopt verder op deze hele wereld niemand rond die identitiek hetzelfde is als jou.

 

Jij bent uniek, apart, bijzonder, buitengewoon, uitzonderlijk en wonderschoon!

Zo, steek die maar in je zak 😉

 

Zo heeft ieder zijn eigen kwaliteiten én eigenaardigheden. Weet jij wat jou uniek maakt, wat jouw kwaliteiten en je mogelijkheden zijn en waar jij blij van wordt? Waarom jij zeldzaam bent?

 

Kleur geeft inzicht en laat je gevoel spreken!

Kleur hoort bij het leven! Vaak zijn we ons niet bewust van de kleuren om ons heen. Kleur valt ons eigenlijk pas op als ze er niet is, bijvoorbeeld op een bewolkte dag of zoals op vakantie in Canada, als alles ‘mistig’ is door de rook van de vele bosbranden op dat moment (zie de foto met de beer). Dan kunnen we echt verlangen naar kleur, naar de groene bomen en de mooie heldere blauwe lucht.

 

Wil jij meer kleur zien en voor je laten spreken? Kijk dan eens op www.kleurvolleven.nl voor de verschillende kleurrijke mogelijkheden. Ik neem jou graag mee in de wondere wereld van kleur, zodat je meer plezier ervaart en je persoonlijke ontwikkeling een boost krijgt!

 

Herken je dingen uit deze mail en wil je die graag met me delen of heb je een vraag? Stuur me een mail, dan geef ik je een persoonlijke reactie. Ik kijk al uit naar je mail!

 

Kleurrijke groeten,

 

Claudia Wondergem

Reactie schrijven

Commentaren: 0