08. december 2020
Onlangs kampeerde ik met mijn gezin en met vrienden in het noorden van het land. Heerlijk om zo hele dagen lekker buiten te zijn. Wakker te worden door het gefluit van echte vogels, en niet door het kunstmatige vogelgefluit dat uit je Philpswekker komt ;-). Maar dat weekend hoorde ik nog iets magisch, tijdens een pianoconcert in het bos van Joep Beving …

07. december 2020
“Alles verandert voortdurend, continue nieuwe kansen (waar je ze niet verwacht)” – Berthold Gunster – Zo is het precies, zoals de grondlegger van het omdenken, Berthold Gunster, het verwoord. Het gaat niet zozeer om de verandering, maar hoe je met de verandering omgaat.

07. december 2020
Turkoois: dé kleur van meegaan op de stroom van het leven! Zo, we zijn er weer! Even uit de lucht geweest met nieuwsbrieven, maar zeker niet stilgezeten. De ideeën blijven komen en stromen en dat is ook precies het thema en de bijbehorende kleur van deze nieuwsbrief: ‘Op de stroom van het leven’ en de kleur turkoois! Wat heb jij met deze kleur?

07. december 2020
Hallo, ik val maar meteen met de deur in huis. Ik heb me voorgenomen om alleen een nieuwsbrief te schrijven als ik merk behoefte te hebben om informatie met jullie te delen. Dus niet omdat het moet volgens de marketinggoeroe’s, maar gewoon omdat ik het wil! Dus bij deze! Een thema waarmee ik momenteel erg bezig ben is ‘Spiegelen’. Laten we het daar eens over hebben, want eigenlijk doen we dat allemaal!

07. december 2020
Deze week bracht ik mijn jongste zoontje naar de opvang, na een rumoerige ochtend. Mijn twee zoontjes van 3 en 5, vliegen elkaar continue in de haren. Ik kom het lokaal van de opvang binnen en er heerst een serene stilte terwijl er toch al wel 10 kinderen binnen zijn, ja, je leest het goed 10! Ik zeg tegen de leidster “Respect, hoe doe je dit?!? Waarop zij antwoord: “Bij mij thuis krijg ik dit niet voor elkaar hoor, daar zitten ze ook een hele tijd in elkaars vaarwater”. Zo kwamen we op het onde

07. december 2020
De vakantie is weer voorbij. Ook voor jou? Ik heb met het gezin een heerlijke tijd gehad in Canada. Wat een prachtig land, echt een aanrader. Mijn oudste zoontje, Milan, is helemaal gek van dieren, dus hij kwam wel aan zijn trekken daar in Canada: letterlijk beren op de weg (zie foto), orka’s, zeehonden en heel veel eekhoors. Nu was hij deze vakantie vooral bezig met de vraag of de dieren ook zeldzaam waren. Dus bij elk dier dat voorbij kwam of werd besproken, vroeg hij: “Mama, zijn die zeldzaam

07. december 2020
RUIMTE. Het lijkt één simpel woord, maar er zit zoveel achter. Voor mij zit er zoveel lading op. Hoe is dat voor jou? Heb jij voldoende ruimte? Durft jij ruimte voor jezelf te nemen zonder je schuldig te voelen? Kun jij je vrij bewegen zonder het gevoel te hebben dat je wordt tegengehouden door wat dan ook? Of dit nou je werk is, je partner, je kinderen of jij zelf bent! Durf jij ergens vol voor te gaan en die ruimte voor jezelf echt te pakken? Durf je de controle los te laten en die vrijheid te

07. december 2020
Spring jij ’s ochtends vrolijk uit je bed om er weer een prachtige dag van te maken, of kruip je liever diep weg onder je dekens en hoop je dat deze dag vanzelf voorbij gaat? Ben je weer volop nieuwe plannen aan het maken om deze aan de hele wereld te laten zien of maak je heel veel plannen in je hoofd, maar kom je er niet toe om ze ook daadwerkelijk uit te voeren?

07. december 2020
Genieten van het leven, plezier maken, dat willen we toch allemaal? Maar soms lukt dat gewoon even niet. Dan ben je het even kwijt. Dan is alles te veel en te overweldigend. Dan wil je het liefst wegkruipen in een hoek en er voor een hele tijd niet meer uitkomen, niet bestaan. Onzichtbaar zijn voor de buitenwereld. Herken je dat?

07. december 2020
Nog één maand te gaan: de donkere, gezellige en drukke december maand, en dan begint alweer een nieuw jaar. Een nieuw begin, waarvoor je nieuwe ‘harts’doelen kunt stellen, waarvoor je jezelf kunt afvragen: “Wat wil ík?”

Meer weergeven