Durf jij mee te gaan op de stroom van het leven? Turkoois helpt je hierbij!!

 

Turkoois: dé kleur van meegaan op de stroom van het leven!

 

Zo, we zijn er weer! Even uit de lucht geweest met nieuwsbrieven, maar zeker niet stilgezeten. De ideeën blijven komen en stromen en dat is ook precies het thema en de bijbehorende kleur van deze nieuwsbrief: ‘Op de stroom van het leven’ en de kleur turkoois! Wat heb jij met deze kleur?

 

Waar staat de kleur turkoois voor? Wat is de (psychologische) betekenis van deze kleur?

Turkoois is een combinatie van blauw en groen, de communicatie (=blauw) van het hart (=groen). Deze kleur helpt je te luisteren naar je intuitie en je hartenwensen, ‘go with the flow’. Turkoois gaat over creatieve communicatie, zoals schrijven, zingen, dansen, schilderen, etc. Dit zie ik momenteel heel erg in mijn eigen leven terug. De creatieve vorm van communiceren ben ik lange tijd ‘kwijt’ geweest, deze was ver weggezakt. Ik merkte dat deze langzaam weer terugkwam nadat ik twee kinderen kreeg en ik helemaal los kon gaan op het bedenken en uitvoeren van creatieve traktaties. In mijn werk moest ik me de laatste jaren vooral aan regels en procedures houden (bruin) en dat benauwde mij verschrikkelijk, ik kon mijn creativiteit niet kwijt.

 

Nu wordt hier thuis (met het hele gezin) weer volop getekend, geschilderd en andere creatieve uitspattingen, van dromenvangers maken, stenen omtoveren in ondefinieerbare dieren 😉 tot aan krukjes schilderen voorzien van mandala’s en dit wil ik graag allemaal met jullie delen, tijdens diverse kleurrijke workshops voor plezier én inzicht! Turkoois is namelijk ook de kleur van de massacommunicatie, de massa bereiken met je boodschap. En ik wil graag mensen blij maken en vertellen dat kleur hen daarbij kan helpen, ik wil dat iedereen met plezier in het leven staat!

 

De balanskleur van turkoois is bruin. De kleur van de tradities, van regels en procedures. Van stabiliteit, betrouwbaarheid en bescherming. Deze kleur kan gebruikt worden om emotionele stabiliteit, veiligheid, structuur en rust te brengen. Waar teveel turkoois zorgt voor onrust en gaan stuiteren van alle ideeën, zorgt bruin ervoor dat je met beide benen op de grond blijft. Teveel bruin kan juist weer verveeld en saai worden en je een gevoel geven dat er geen opwinding in je leven is. Bij welke kleur voel jij je comfortabel(er)?

 

Draag jij nooit turkoois? Draag jij deze kleur nooit? Dan kan het zijn dat je vanuit je opvoeding of conditionering hebt meegekregen dat je niet creatief mocht zijn en/of dat je je niet emotioneel mocht uiten. Je moest ‘opgroeien’, je speelsheid en creativiteit negerend. Herkenbaar of juist helemaal niet?

 

Wil je meer creativiteit en speelsheid ervaren? Start dan vandaag nog met het integreren van de kleur turkoois. Dit kan door kleren hiervan te dragen, maar ook door mooie bloemen te kopen, mooie stenen in je huis te leggen of door er creatief mee aan de slag te gaan tijdens tekenen en kleuren bijvoorbeeld. 

 

Kleurrijke workshops voor plezier én inzicht!

 

Workshop ‘Maak een kleurrijke dromenvanger!’

Maak je eigen mooie dromenvanger voor in je huis of om iemand cadeau te geven én kom meer te weten over de betekenis van de kleuren in jouw dromen!

Wanneer: Dinsdag 18 oktober, 20.00 – 22.00 uur,

Waar: Buurt Ontmoetings Plaats (BOP) Herenstraat 61, Leiden.

Kosten: €17,50 incl. materiaal, kleurenkennis en heerlijke kleuren- kruidenthee.

 

P.S. Heb je schoolgaande kinderen? Meld je dan gratis aan bij de vakantiepas Leiden (https://www.vakantiepas.nl/vakantiepasclub/). In de herfstvakantie geef ik speciaal voor kinderen een workshop ‘Dromenvanger maken’ voor maar €7,50 op woensdag 19 oktober van 14.00 – 16.00 uur.

 

Workshop ‘Schilder jouw krukje in jouw kleuren!’

Welke kleuren heb jij in je huis? Welke kleuren heb jij nodig om je helemaal thuis en veilig te voelen? Kom naar deze workshop en schilder je eigen krukje in jouw kleuren! We werken met Milk Paint verf, hiermee kun je strak schilderen, maar ook juist een chippy look creëren.

Wanneer: Dinsdag 15 november, 19.00 – 22.00 uur

Waar: Locatie nog nader te bepalen.

Kosten: €35,00 incl. materiaal (krukje en Milk Paint verf), kleurenkennis en heerlijke kleuren- kruidenthee.

 

Voor meer informatie of om je aan te melden voor deze workshops kun je naar de website: http://www.kleurvolleven.nl/workshops/.

 

Je kunt je opgeven door te bellen naar 06-16076000 of mail je gegevens naar: info@kleurvolleven.nl.

 

Hou de website goed in de gaten voor creatieve kleurrijke uitspattingen, want de ideeën blijven komen! 😉

Enne… mocht je een vraag hebben over een bepaalde kleur of zelf leuke kleurrijke ideeën hebben, laat het me weten!

 

Kleurrijke groeten,

 

Claudia Wondergem

Reactie schrijven

Commentaren: 0