Een fotoboek is meer dan alleen maar mooie plaatjes!

Wanneer heb jij voor het laatst een fotoboek opengeslagen? En hoe aandachtig kijk je dan naar jezelf op de foto’s? Wat heb je aan? Welke kleuren draag je? Hoe voel je je daar? Zijn de antwoorden op die vragen heel anders dan wanneer je die vragen nú aan jezelf stelt? Dat is interessant, want kleuren vertellen jouw verhaal!

 

De kleur van je kleding zegt namelijk zoveel over jou als persoon. Wat je kwaliteiten zijn, je passies, je emoties en issues van dat moment en ook je uitdagingen!

 

Laat kleur voor je spreken!

Met kleur kun je je ware ik zelf ontdekken én aan je omgeving laten zien. Deze week opende ik, om alvast in the mood te komen voor een vakantie naar Kroatië, een fotoboek van 8 jaar geleden van een vakantie naar dit land. Als ik aan die vakantie terugdenk word ik helemaal blij. Het is daar zo mooi, kleurrijk en rustig. Ik voelde me toen ook zo gelukkig. Dit is ook terug te zien op de foto’s. I

ik draag op de foto’s werkelijk kleding in alle kleuren van de regenboog! Dit in tegenstelling tot 2 jaar geleden. Toen kleurde mijn kast vooral donkerblauw, zwart en grijs, onopvallende kleuren die weinig plezier uitstraalden. Die kleding weerspiegelde precies in welke fase ik toen zat; mezelf kwijt, geen balans en het plezier was op dat moment ver te zoeken.

Toen mijn vriend ook een blik wierp in het fotoboek zei hij: “Ja, toen liet je jezelf wel veel meer zien aan de wereld!”. En dat is nu precies wat ik doe met Kleurvol Leven: Vrouwen inzicht geven in zichzelf, waardoor ze weer balans vinden en een leven vol plezier voor zichzelf en anderen kunnen creëren!

 

Dus… sla eens een fotoboek van jezelf open en kijk eens bewust naar jezelf. Zijn er drastische veranderingen in je kleurgebruik te zien? Mocht je je bevindingen willen delen, stuur me dan een bericht.

 

Claudia Wondergem

Lifestyle- en Kleurencoach

Reactie schrijven

Commentaren: 0