Is jouw oranje strippenkaart al bijna vol?

 

Genieten van het leven, plezier maken, dat willen we toch allemaal? Maar soms lukt dat gewoon even niet. Dan ben je het even kwijt. Dan is alles te veel en te overweldigend. Dan wil je het liefst wegkruipen in een hoek en er voor een hele tijd niet meer uitkomen, niet bestaan. Onzichtbaar zijn voor de buitenwereld. Herken je dat?

 

De oranje strippenkaart, de kaart van opgestapelde emoties!

Het is belangrijk om af en toe tijd voor jezelf te nemen, om weer even op te laden, om met je eigen emoties bezig te zijn, om jezelf een moment van plezier toe te staan, te gunnen. Pas dan kun je een leuke vrouw, moeder, partner, vriendin, werknemer, etc. zijn. Als de emoties te hoog oplopen dan barst de bom op een gegeven moment, dan is je oranje strippenkaart vol en ben je eigenlijk te laat … Zo raakte mijn strippenkaart een paar jaar geleden vol en flipte ik compleet op mijn werk. Niet leuk voor mij, niet voor mijn collega’s, voor niemand. Ik was het plezier in mijn werk al lange tijd kwijt en door de drukke tijd thuis (net bevallen van mijn eerste zoontje), was er geen moment van opladen, van tot rust komen, van plezier. Een moeilijke tijd volgde. Kleur hielp mij er weer bovenop. En vooral de kleur Oranje, de kleur van PLEZIER!

 

Oranje = PLEZIER!

Oranje, de kleur van spontaniteit, enthousiasme en avontuurlijk. Van creatieve expressie, van een leven vol vreugde en aantrekkingskracht. Oranje maakt het spelende kind in je wakker. Oranje stimuleert creativiteit, je levensplezier en je vermogen tot genieten. Oranje is de kleur van voelen, van emoties! Emoties zijn net als de zee, eb en vloed. Ze komen en gaan.

 

In het mandalatekenen kun je hier mooi mee werken door golvende bewegingen op je papier te maken van links naar rechts, als de zee, heen en weer zonder je potlood van het papier te halen. Doe dit dan ook nog eens met een oranje potlood en je kunt helemaal opgaan in het moment en je emoties de ruimte geven. De golvende beweging staat in het mandalatekenen voor de vrouwelijke energie, de gevoelsenergie. Speel hier eens mee!

 

En … ga op jacht naar plezier en geluk!

 

Op hoeveel plaatsen kun jij vandaag plezier vinden? De bloemen in je tuin, de wolken die in de lucht zweven, de blaadjes die van de bomen naar beneden dwarrelen, de zonnestralen die af en toe even doorbreken, de glimlach van je kind, etc. Ga op zoek naar deze prachtige momenten. Ze zijn er altijd en overal om je heen! En, aanstaand weekend helpen we je een handje tijdens de Geluksroute in Leiden!

 

Geluksroute Leiden zaterdag 11 november!

 

Kom je morgen (zaterdag 11 november) gezellig een kopje kleurenthee drinken en één of meerder kaartjes trekken? Dan hebben we samen een mooi en kleurrijk gesprek! In heel Leiden zijn er op verschillende plaatsen geluksbrengers die hun geluk graag gratis met jou delen! Dus pak je schoenen en ga het avontuur aan, gun jezelf oranje en ga het plezier tegemoet!

 

Neem de tijd om vandaag te genieten en je trekt een nog plezieriger morgen aan!

  

Herken je dingen uit deze mail en wil je die graag met me delen? Graag! Stuur me een mail, dan geef ik je een persoonlijke reactie. Ik kijk al uit naar je mail!

 

Kleurrijke groeten,

 

Claudia.

Reactie schrijven

Commentaren: 0