Leef of Overleef jij?

Spring jij ’s ochtends vrolijk uit je bed om er weer een prachtige dag van te maken, of kruip je liever diep weg onder je dekens en hoop je dat deze dag vanzelf voorbij gaat? Ben je weer volop nieuwe plannen aan het maken om deze aan de hele wereld te laten zien of maak je heel veel plannen in je hoofd, maar kom je er niet toe om ze ook daadwerkelijk uit te voeren?

 

Al deze acties zijn te koppelen aan een kleur, en wel aan … ROOD. Rood is de kleur van actie, van daadkracht, van manifesteren. Rood is de kleur van het basisrecht om er te mogen zijn. Het recht om te hebben. Mag jij er zijn op deze wereld of heb je altijd al het gevoel dat niemand op jou zit te wachten?

 

Wat is rood voor jou?

Vorige week kwamen mijn cursisten enigszins terughoudend naar de les. Waarom? We gingen de kleur rood behandelen en ze hadden zelf al in een eerdere cursus bij mij ervaren dat ze dit geen fijne kleur vinden. Ze kwamen unaniem tot de conclusie dat ze bijna niets roods hadden. Niet om aan te trekken, niet in hun huis. Hoe is dat bij jou? Wat vind jij van deze kleur? Wat doet rood met jou? Ren je er heel hard voor weg of hangt jouw kast vol met rode kleren? Of heb jij een prachtige rode bank in je woonkamer staan? Ga eens voor jezelf na hoeveel rood jij eigenlijk om je heen hebt. Hoeveel rood gun jij jezelf? En is dat in de loop van de tijd verandert?

 

Gedurende een visualisatie tijdens een kleurentraining die ik heb gevolgd (die je in 2018 ook bij mij kunt volgen), werd ik helemaal gek van de kleur rood. Ik wilde weg, RENNEN… Mijn hart ging sneller kloppen, ik voelde me angstig. Nu jaren later, draag ik een rode trui en voel ik me er heerlijk in. Hoe kan dit? Kleurvoorkeur kan verschuiven in de loop van de tijd. Dit heeft te maken met de verschillende fases waarin je zit. Ten tijde van de training, verloor ik onder andere mijn baan, mijn basis viel letterlijk weg. En laat rood nu net voor de basis staan, de basis van je leven, voorzien in je basisbehoeften!

Veranderen? Kies rood!

 

Dus als je wilt veranderen, begin bij de basis, bij de kleur rood. Overtuig jezelf van het feit dat jij er mag zijn. Heb vertrouwen in jezelf. Omring jezelf met de kleur rood. Dit kan zijn met bloemen, rode vruchten of rode kleding bijvoorbeeld. Of ga lekker creatief aan de slag met de kleur rood, teken, schilder, knip en plak. Het maakt niet uit wat je doet, als je jezelf maar omringt met de kleur rood!

 

Herken je dingen uit deze mail en wil je die graag met me delen? Graag! Stuur me een mail, dan geef ik je een persoonlijke reactie.

 

Ik kijk al uit naar je mail!

Kleurrijke groeten,

Claudia.

Reactie schrijven

Commentaren: 0