Veranderingen? Hoe ga jij ermee om?

 

“Alles verandert voortdurend, continue nieuwe kansen (waar je ze niet verwacht)”

– Berthold Gunster –

 

Zo is het precies, zoals de grondlegger van het omdenken, Berthold Gunster, het verwoord. Het gaat niet zozeer om de verandering, maar hoe je met de verandering omgaat.

 

Zelf zit ik momenteel volop in de verandering, veranderingen van klein tot groot. We hebben sinds een paar dagen een klein poesje in huis. Nou dit zorgt zeker voor de nodige verandering in ons leven. Kinderen die ’s ochtends huilend en schreeuwend op tafel staan, omdat het poesje naar hun voetjes grijpt om te spelen ;-), (eindelijk na jaren weer) begonnen met een hardlooptraining voor de Leiden Ladies Run, zodat ik in september met plezier de finish over ga na 10 kilometer hardlopen, een volledige verhuizing in huis, nieuwe inzichten en veranderingen op werkgebied, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Letterlijk een frisse wind door mijn huis en mijn leven. Of zoals veel mensen zeggen: “Jullie zijn lekker de kussens weer even opnieuw aan het opschudden”. En ja, zo is het zeker. Ik ontvang de veranderingen nu met open armen, ik vind het heerlijk, tijd voor nieuwe dingen, nieuwe kansen. En jij? Ren je weg of omarm je de verandering?

 

Magenta, dé kleur van en voor verandering!

Als KleurCoach kan ik het natuurlijk niet laten om eens na te gaan tot welke kleur ik mij de laatste tijd aangetrokken voel. En wat denk je… Magenta: de kleur van loslaten en opnieuw beginnen! Deze kleur helpt afstand te doen van situaties en contacten die niet functioneel meer zijn en die je persoonlijke (spirituele) ontwikkeling en groei in de weg staan. Deze kleur helpt om oude, vastgeroeste patronen te doorbreken en om emotioneel pijnlijke gebeurtenissen uit het verleden een plek te geven. Dus ben jij toe aan veranderingen, een nieuwe fase in je leven? Magenta is dé kleur! Koop een nieuw shirt voor jezelf of mooie magenta kleurige kussens, bloemen, etc. in je huis. Laat die veranderingen én daarmee dus ook die kansen maar komen!

 

Kleurrijke groeten,

Claudia Wondergem

Reactie schrijven

Commentaren: 0