Welke kleur(en) hoor jij?

 

Onlangs kampeerde ik met mijn gezin en met vrienden in het noorden van het land. Heerlijk om zo hele dagen lekker buiten te zijn. Wakker te worden door het gefluit van echte vogels, en niet door het kunstmatige vogelgefluit dat uit je Philpswekker komt ;-). Maar dat weekend hoorde ik nog iets magisch, tijdens een pianoconcert in het bos van Joep Beving …

  

“Het oor is de weg naar het hart.”

 (Voltaire, Frans schrijver en filosoof)

  

Van hoofd naar hart

We liepen naar een open plek in het bos, Joep zat daar achter zijn piano, campinggasten op de grond op kleedjes er omheen, zonnestralen schenen door de boomtakken heen. Joep speelde prachtig. Het magische moment kwam toen hij het nummer ´4K´ en ´Hanging D´ ging spelen. Voorafgaand vertelde hij het volgde.

 

Muziekinstrumenten worden doorgaans gestemd op 440 hertz. Zo ook de piano van Joep. Nadat hij twee cd´s had uitgebracht kreeg hij van diverse kanten te horen dat hij vals speelde. Toen begon hij een experiment en liet mensen in zijn studio luisteren naar zijn pianospel, gespeeld op een piano gestemd op 440 hertz en op 432 hertz. Wat bleek. Het pianospel met 440 hertz voelden mensen vooral in hun hoofd en het pianospel met 432 hertz voelden ze in hun hart! Zoals de wetenschap inmiddels al heeft aangetoond, bestaat alles uit trilling. Alles, dus ook ons lichaam. En dat verklaart ook waarom ons lichaam reageert op muziek en of het vals klinkt of niet, want iedereen heeft weer een andere trilling en reageert daardoor anders.

 

Kleuren horen, zien en voelen

Zo zat ik daar op mijn picknickkleedje, weg te dromen op de muziek. En opeens zag ik kleuren tijdens het prachtige pianospel. Eerst prachtig groen, vervolgens, blauw en langzaamaan werd het roze. Ik dacht: “Wat zou het mooi zijn als de muziek nog iets verder zakt, tot in mijn buik, dan voel ik het echt”. En jawel, opeens kreeg ik kippenvel over mijn hele lijf en waande ik mij in prachtig mooi oranjelicht, waar ik zo blij van werd! Ik voelde de muziek in mijn hele lichaam. Magisch was dat!

 

Heb jij dat ook? Dat je zo geraakt kunt worden door muziek? En zo ja, wat gebeurt er dan? Wat hoor, zie of voel je dan? Luister gerust eens naar de pianomuziek van Joep Beving en ervaar! Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen.

 

De wetenschap en kleuren zintuigelijk waarnemen

 Sommige mensen kunnen geluiden ‘zien’ en kleuren ‘horen’. Dat wordt ook wel synesthesie genoemd: vermenging van zintuigen. Volgens onderzoeker Goodhew hebben mensen met synesthesie krachtigere verbindingen tussen verschillende delen van het brein. Het gaat dan met name om het deel dat zich bezighoudt met taal en het deel dat zich bezighoudt met kleuren. Doordat die verbindingen zo sterk zijn, kan een prikkel in het ene deel van het brein activiteit in het andere deel van het brein oproepen. Synesthesie lijkt ook op heldervoelendheid, waarbij je informatie ontvangt via je gevoel. Een vorm kan zijn, het voelen van kleuren als communicatiemiddel.

 

Hier stuitte ik op, toen ik dit artikel aan het schrijven was. En het is zo treffend. Mijn liefde voor kleur zit zo diep en die liefde wil ik zo graag delen met de rest van de wereld. Kleur heeft ons zoveel te vertellen, het is een taal op zich! Ik wil jou zo graag bewust maken wat kleur allemaal voor jou kan doen, in je huis, in je relaties, in je leven!  Want kleur is er altijd en overal om ons heen. We maken het onszelf vaak zo moeilijk, maar alles is er al, kijk om je heen!

 

Wil jij ook leven vanuit je gevoel en kleur geven aan jezelf en aan je leven?

 Schrijf je dan in voor één van mijn kleurrijke workshops of voor de training ‘Ontdek je ware zelf’. Op een interessante, kleurrijke en creatieve manier ga je op ontdekkingstocht naar jezelf. Je gaat ervaren wat kleur voor jou kan betekenen, waar jouw belemmeringen vandaan komen, hoe deze aan te pakken en je hebt aan het eind van de training tools in handen die je levenslang kunt gebruiken om jouw leven te leven! Voor meer informatie kun je terecht op mijn website: www.kleurvolleven.nl.

 

Wil je liever 1-op-1 werken aan het kiezen voor jezelf, jezelf op de eerste plaats te zetten zonder je schuldig te voelen, weer te durven spelen, het leven licht en kleurrijk te zien, dan kan dat ook. Kijk voor meer informatie op mijn website, of mail (info@kleurrijkgeluk.nl) of bel (06-16076000) me.

 

Volg je mij al? Dat kan op Facebook en Instagram. Ik ontmoet je daar graag!

 

Wil je 7 gouden tips om jezelf te ontdekken, zodat jij jouw leven kunt leven?

Download dan mijn gratis E-book ‘7 gouden stappen naar je ware zelf’ .

 

 

Je kunt ook een gratis Skype-sessie van 20 minuten aanvragen.

Stel je vragen die jou op dit moment bezighouden. Ik geef je graag een paar tips waar je mee verder kunt.

 

Stuur me een mail, dan maken we een afspraak.

 

Kleurrijke groet

 

Claudia 

Reactie schrijven

Commentaren: 0